top of page

Tomas Petersson

Fysioterapeut MALMÖ

Tomas Petersson har lång erfarenhet inom funktionell träning och flertalet utbildningar inom CrossFit, tyngdlyftning och gymnastik. Har arbetat med idrottsmedicin sedan fysioterapeutexamen 2018. Tidigare arbetat som driftchef och projektledare inom byggbranschen men valde att helt byta bana för att arbeta med sin hobby.  Tomas har erfarenhet av att vara fysioterapeut och fystränare för IFK Malmös damseniorer och är just nu även aktiv som tränare på CrossFit Fabriken i Malmö. Sedan 2018 har Tomas även utbildat tränare och aktiva i Akut omhändertagande och basal idrottsmedicin för RF-SISU Skåne.

Arbetar med alla former av idrottsskador och ortopediska besvär. Har ett stort intresse för överbelastningsskador i axlar samt ortopediska besvär i knän och har själv varit aktiv inom fotboll, handboll och golf. 

Utbildningar

Idrottsmedicin
Ortopedisk medicin
CrossFit level 1 trainer
Eleiko weightlifting for athletes
Eleiko Gymnastics trainer

Om mig

Jag är en glad motionär i CrossFit som har ett stort intresse för styrketräning och tyngdlyftning. Har själv varit skadad en del och vet själv vad det innebär att hantera en rehabiliteringsperiod. Jag försöker alltid hitta vägar runt problemen så att du som skadad kan fortsätta med det du tycker om under tiden vi arbetar med att det ska bli bra. Rehabilitering är inget som ska vara tråkigt och ostimulerande utan den ska alltid vara individuellt anpassad efter idrott, målsättningar och vem du är som person. Jag har även ett stort intresse för militärmusik och har spelat eufonium i princip hela livet. Förespråkar en aktiv vardag och fritid och åker mer än gärna skidor när det ges tillfälle, helst långt utanför pisten. På senare år har jag även tagit upp golf igen och är gärna ute i naturen med min lilla familj.

Särskild kompetens

Klinikansvarig Malmö

Tomas Petersson
bottom of page