top of page
Graviditet_aktivitet.jpg

MammaGravid

För dig som har besvär eller behöver rådgivning under din graviditet.

MammaGravid

Att vara gravid kan upplevas på många olika sätt; galet, mysigt, jobbigt och allt där emellan. Hormonerna flödar, kroppen förändras och tankarna kan snurra i väg i förväntningar men också i oro. Vi finns gärna här för dig om du har kroppsliga besvär under din graviditet såsom rygg- eller bäckensmärta. Eller om du har tankar och funderingar på hur du kan träna under graviditeten. Kanske är du redan i gång med träning och behöver hjälp att anpassa detta, eller så vill du komma i gång med en ny träningsrutin. Oavsett så är du varmt välkommen till oss.

Relaterade ämnen

Se vad vi kan hjälpa dig med!

Information och rådgivning

Undersökning och samtal kring din nuvarande fysiska status, tidigare träningsvana, förväntningar- och eventuella orosmoment under graviditeten. Därefter ger vi information, råd samt lägger upp en plan för att bibehålla träning och fysisk aktivitet under hela graviditeten.

Träning

Under en graviditet ser vi ofta på träning på ett annat sätt; det är inte tiden är prestera utan snarare tränar vi för att underhålla kroppen och må bra. Vi kan erbjuda dig individuellt anpassat träningsupplägg eller råd kring din nuvarande träning utifrån dina förutsättningar. Träningen anpassas därefter allt eftersom graviditeten fortlöper. Att ha en aktiv livsstil med träning under graviditeten har en mängd fördelar; tex ökat fysiskt och psykiskt välmående samt minskad smärta kring rygg och bäckenleder.

Smärtlinding

Vid behov kan du få smärtlindrande behandling i form av TENS eller dry-needling.
Detta kombineras med rådgivning samt anpassade rörelser och träning – då en anpassad men bibehållen fysisk aktivitet alltid är målet på grund av de fördelar detta ger under en graviditet. Aktivitet och träning kan också verka smärtlindrande.

Bäckeledsbälte

Besväras du av graviditetsrelaterad bäckenledssmärta (tidigare kallat foglossning) eller ryggsmärta kan ett anpassat bälte vara till stor hjälp. För att få så god effekt som möjligt är det nödvändigt att hitta en modell som passar dig. Vi har flera modeller och storlekar som du som gravid kan prova ut tillsammans med oss.

Våra fysioterapeuter inom kvinnohälsa

Vi har ett team med specialutbildade fysioterapeuter som tar hand om allt från dig som tjej eller kvinna.
bottom of page